Recepte. Skābā krējuma želejveida torte ar augļiem un biskvītu!

Straujiem soļiem tuvojas svētki, kas nozīmē to, ka jau laicīgi vajadzētu sākt domāt, ko likt uz svētku galda, lai palutinātu ne tikai sevi, bet arī savus mīļos! 

Kādēļ gan lai tā nebūtu bezgala garda skābā krējuma torte ar sulīgiem augļiem?! Apelsīnu, mandarīnu un ananāsu gabaliņi, bagātīgs krēms un mīksts biskvīts… skan garšīgi?! Tad noteikti ir vērts pamēģināt! Garšos gan lieliem, gan maziem!

Lasi vēl: Recepte. Mandarīnu pīrāgs; bezgala aromātisks un gards!

SASTĀVDAĻAS: 

  • 900 g krējums;
  • 300 g cukurs;
  • 3 olas;
  • 200 g kviešu milti;
  • 3 apelsīni;
  • 3 mandarīni;
  • 150 g banāni;
  • 150 g konservēti ananāsi;
  • 50 g želatīns;
  • 2 g vanilīns;
  • 1 tējk. soda.

PAGATAVOŠANA. 

Želatīnu izšķīda ūdenī. Pēc 40 minūtēm silda želatīnu līdz tas pilnībā izkūst, taču neuzvāra. Pēc tam masu atdzesē.

Biskvītam sajauc olas, 100 g cukura, sodu un miltus. Mīklu lej formā un 180 grādos cep 15 minūtes.

Kamēr biskvīts cepas, notīra augļus. Apelsīnus sagriež apaļās šķēlītēs, ananāsus un banānus – kubiciņos, bet mandarīnus sadala daiviņās.

Krējumu sakuļ ar 200 g cukuru, pievieno vanilīnu un atdzisušo želatīnu.

Trešdaļu augļu liek tortes formā ar noņemamām malām. Virsū liek pusi izceptā biskvīta un tad otru trešdaļu augļu.

Liek virsū otru pusi biskvīta un pēdējā kārtā liek pāri palikušos augļos.

Pārlej ar krēmu.

Torti apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī. Pa nakti tā sastings un no rīta to atliks vien izņemt no formas.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Biezpiena torte ar hurmu; viegli pagatavojama un bezgala garda!

Pievienot komentāru